top of page
Image by Sara Kurfeß

Loopbaan en meer! Veel info!

Wie ben je, wat wil je, wat kun je en wat heb je nodig? Als je die vragen krijgt, wat zeg je dan over jezelf? Het gaat hier beslist over veel meer dan alleen loopbaan en werk! 

Let op: ben je werkgever, leidinggevende, werknemer, werkzoekende, wel of niet verbonden aan een werkgever? Kijk je zakelijk? Als particulier? Dat kan allemaal. Onderzoek vooral of ik je kan helpen, vanuit welke invalshoek dan ook.

 

Informatie over ontwikkelingsgerichte assessments ofwel persoonsgebonden (test) analyses , thema-tafels en workshops helemaal onderaan deze pagina.  

Maak contact en stel (vrijblijvend) je vragen. In overleg volgt een passende aanpak.

In de kern gaat het bij loopbaan-vragen-en-meer over

- Wie ben ik, wat weet ik, wat kan ik, en wat wil ik? 

- Wie of wat heb ik nodig om het voor elkaar te krijgen? 

- En wat voor gevolgen hebben mijn keuzes op andere levensgebieden? 

  

Als je merkt dat 'iets met werk en loopbaan of perspectief' je aandacht vraagt, ga het dan niet negeren. Kop in 't zand steken helpt immers niet, dat weet je wel. 

 

In het werk, in de organisatie, is het beslist relevant dit onderwerp bespreekbaar te maken in eerlijke gesprekken (leidinggevende-medewerker-team). Het raakt aan betrokkenheid, motivatie, ontwikkelperspectief, inzetbaarheid, werkbalans en plezier.  

Aanleiding, behoefte of noodzaak voor ondersteuning varieert en kan ontstaan

- als je ambities hebt om te groeien in je vakgebied of als leidinggevende

- als je keuzestress of geen idee hebt voor een opleiding of beroepsrichting

- als je merkt dat je werkplezier of je motivatie weg lekt, iets knelt of wringt

- als je baan en perspectieven onzeker gaan worden

- als je ondernemer wilt worden en je weet niet hoe je het moet aanpakken

- als je net gestart bent en je twijfelt of dit de goede keuze wel was

- als je bijna stopt en je afvraagt hoe je vitaal en inzetbaar blijft deze periode

- als het niet lukt, en gevoelens van verlies, rouw en teleurstelling opspelen

- als je niet wilt of kunt meebewegen bij veranderingen

- als je in een leidinggevende rol zit en je niet zeker bent of dit is wat je echt wilt

- of als je hulp wilt inschakelen voor een medewerker of een team, dat kan 

- als je beperkingen onder ogen moet zien en zoekt naar mogelijkheden

- en soms ook praktisch, omdat je teveel wilt of moet in te weinig tijd... 

Misschien aarzel je of heb je vraag en ondersteuningsbehoefte niet helemaal helder? Welkom. Ik help je bij het verkennen en in de richting van keuzes die je kunt maken. Soms blijkt, juist als je tijd neemt je loopbaan (en meer) eens goed te bekijken, dat je best tevreden bent en op dit moment niets wilt of hoeft te veranderen. Dat is óók oké! 

 

Een loopbaan is onderdeel van de levensloop. Het gaat over werk en de dynamiek tussen werk en privé. Wat ertoe doet is jezelf steeds beter leren kennen, want dat heb je nodig bij het maken van keuzes en gesprekken (zoals netwerken, solliciteren, organiseren).

Loopbaan - de dynamiek 

Loopbaan. Loop: dat veronderstelt beweging. Baan: langs een pad, rechttoe, rechtaan, of slingerend, of met omwegen... Dat kan.

Hoeveel dynamiek is in jouw loopbaan gekomen tot nu toe?

Vroeger wilde ik vooral "iets met creativiteit". Iets met tekenen en iets met taalkunstenarij! Zo leuk! Ik speel graag (altijd al en nog steeds). Ik wilde ook heel vaak typetjes spelen! Improvisatietheater! Het liep toch iets anders... hoewel... 

Ik heb iets met voor-en-na, moest onderweg in mijn leven ineens zien te overleven, veel incasseren, doen wat nodig was. stap voor stap. Dat is gelukt. Ik leef! Toen en daarna bleef ik leren, veel leren.

De rode draad in mijn verdere loopbaan gaat over mensenwerk, helpen, aanmoedigen, groei-mindset, creativiteit en spelen... 

Specialistische expertise 

Er is een grote diversiteit aan doelgerichte en creatieve speelse werkvormen beschikbaar. Er worden altijd praktische handvatten aangereikt, waar relevant ook 'test-analyses'. 

De specialistische TTISI TriMetrix* analyses worden gebruikt bij loopbaanontwikkeling, werving en selectie, intervisie of teamontwikkeling rond samenwerking en communicatie

 

De CSR* stressklachtenmeting wordt ingezet bij preventieve begeleiding om uitval en verzuim te voorkomen ingeval van oververmoeidheid, onbalans in werk of werk-privé en dreigend vastlopen of burn-out raken. 

TTISI, TTI Succes Insights  | Ontwikkelassessment Tri Metrix analyse

Dit ontwikkelassessment is ijzersterk en heel goed bruikbaar bij bewustwording, en aanpak van ontwikkeling en verbeteringen in persoonlijk en professioneel gedrag en leiderschap. 

Het digitale instrument meet drie gebieden:

- gedrag- en communicatiestijlen (DISC)

- drijfveren en motivatoren

- emotionele intelligentie 

In de rapportage geven uitkomsten in woord en beeld gedegen inzichten in stijlvariaties, kwaliteiten, valkuilen,  ideale werkomgeving, tijdverspillers, sleutels tot motivatie, sleutels voor effectief management, communicatietips en ontwikkelsuggesties, en meer...     

CSR centrum Stress en Veerkracht |  Vragenlijst Stressklachten meting 

Deze vragenlijst meet op een aantal gebieden de mate en ernst die het gevolg van (chronische) stress- en vermoeidheidsklachten kunnen zijn, en de risico's daarvan als niet wordt ingegrepen. De meetgebieden zijn

- depressie, angst, stress

- herstelbehoefte na werk

- vermoeidheid, concentratie, motivatie en fysieke activatie

- cognitief functioneren

- stressbronnen op het werk

Uitkomsten geven inzicht en zijn ondersteunend voor een doelgerichte aanpak. Van belang is het doorbreken van gedragspatronen die risico geven op mogelijk langdurig uitval (overspannenheid, burn-out). Aanpak betreft samen interpreteren, betekenis geven, vertaalslag maken naar de praktijk van alledag en toewerken naar een actie-, rust- en herstelplan met haalbare en helpende perspectieven. Het is geen therapie. De CSR benadering richt zich op de fysiologische, psychologische en sociale persoonlijke 'verbeter-knoppen', ofwel fysiek, mentaal en gedrag.   

Vanzelfsprekend wordt inhoudelijk vertrouwelijk gewerkt, tenzij vooraf andere afspraken gemaakt worden met betrokkene(n) of werkgever, opdrachtgever.

Thema-Tafels en Workshops - planning in overleg 

Thema-Tafels en Workshops worden in overleg ingepland en op maat vormgegeven. Dit is beschikbaar voor teams en bijvoorbeeld kleine groepjes vrienden en vriendinnen, in combinatie met een (vorm van) high-tea of high-coffee arrangement, gezonde lunch, maaltijdsalade, pasta of stamppot. Vraag gerust naar de mogelijkheden, ook om het je organisatie in te halen of op een buiten locatie te combineren met andere activiteiten en interventies. Een themadag (laten) organiseren kan ook.

- Persoonlijk APK. Een intrigerende en hilarische onderhoudsbeurt!

- Gekke Stress Perikelen. Over helpende en ziekmakende energie!

- Kwaliteiten en Valkuilen. Ja hoor, die heb jij ook!  

- Drukte in een Vrouwenleven. Oh ja? Dat gaan we anders doen!

bottom of page